På vilket sätt lyssnar du på musik?

Det finns många olika sorters musik, likaså platser där man lyssnar på det samt anledning till varför man lyssnar.

Spotify

Spotify är marknadens stora lysande stjärna som nästan alla har laddat hem. Därifrån går det att söka fram och ladda ned all världens musik. Denna app har både en gratisversion som spelar reklam emellan låtarna och en betalversion som inte har dessa reklamsnuttar med i låtbytena. Man kan koppla sin spotify till facebook och dela med sig av sina spellistor till sina vänner.

Spotify musik

Många lyssnar till texterna i låtarna och kan känna igen sig, därför lyssnar dem. Som en slags terapi där någon annan sätter or på ens känslor. Andra lyssnar på musik för att muntra upp sig. Med en svängig låt är det svårt att inte låta bli att le. På klubbar brukar musiken mest vara dunka dunka som får festfolket att gå bananas och släppa loss.

Musik

I skolan kan även barn och ungdomar lyssna på musik för att koncentrera sig. Det brukar ofta vara stökigt i klassrum med bråkiga elever. Och genom att sätta i hörlurar i öronen skärmar man av sig från oljudet utifrån.

Musiklyssnande

Vid gym och träning kan det vara en trigger att ha lite hårdrock spelandes i högtalarna. Då får man igång jävlar n ammat och är redo att köra ett riktigt hårt pass. Med detta hjälpmedel kan man få ut mycket mer av träningen. Och sedan se bättre resultat eftersom man tagit i mer.

Lämna ett svar